Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سمنان- ايرنا- گرمسار با کمبود پنج هزارمتر مکعبي آب در سال مواجه است، تکميل طرح انتقال آب از سيمين دشت به اين شهرستان که به تخصيص اعتبار نياز دارد، تنها راه برون ‌رفت مشکل کم آبي در اين منطقه غرب استان سمنان است.

به گزارش ايرنا، گرمسار در بخش هاي مختلف داراي ظرفيت‌هاي قابل توجهي است که به خاطر کمبود آب، شکوفا نشده است و به همين دليل 2 دشت از 6 دشت اين شهرستان ممنوعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سهم آب هاي زيرزميني از تامين آب در گرمسار بيش از 70 تا 80 درصد است در شرايطي که اگر اين ميزان 40 درصد باشد بحران محسوب مي شود در حالي که سرانه مصرف آب در اين شهرستان نسبت به کشور کمتر است.
به گفته کارشناسان، انتقال آب از سيمين دشت به گرمسار طرحي جامع و کاربردي براي حيات دوباره و رفع قطعي و کمبود آب آشاميدني اين شهرستان است.
به گفته مسوولان امر، کسري مخزن آب زيرزميني در استان سمنان به 143 ميليون متر مکعب در سال مي رسد و عامل اصلي بحران آب اضافه برداشت‌هاي مستمري است که توسط چاه‌هاي عميق از آبخوان اصلي دشتها انجام شده است.
در استان سمنان حدود يک ميليارد و 250 ميليون مترمکعب آب در سال توليد مي شود که 87 درصد در بخش کشاورزي، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشاميدني مصرف مي شود.
ميانگين سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 ليتر در شبانه روز و در استان بيش از 700 هزار نفري سمنان 160 ليتر و کمتر از ميانگين کشوري است.
همچنين به گفته مسوولان امر، بارش باران در استان در سال 96 در مقايسه با مدت بلند مدت 30 ساله 19.3 دهم درصد کاهش يافت و در سال 96 در سمنان به طور متوسط 75 ميلي متر بارش باران ثبت شد که اين رقم در مدت مشابه سال گذشته 60 درصد کاهش يافته است.
فرماندار گرمسار روز دوشنبه در گفت وگو با ايرنا، پيشرفت فيزيکي طرح انتقال آب از منطقه سيمين دشت تهران به گرمسار را 30 درصد اعلام کرد و گفت: با بهره برداري اين طرح آبرساني بخش عمده مشکل تامين آب آشاميدني غرب استان سمنان برطرف مي شود.
داريوش طاهري افزود: اجراي اين طرح در سال 93 اجرايي شد و 2 هزار ميليارد ريال سرمايه‌گذاري براي انتقال آب به صورت (بي او تي) در اين طرح پيش‌بيني‌شده که با تکميل آن بخش عمده‌اي از آب آشاميدني شهرستان گرمسار تأمين مي‌شود.
وي آبرساني به 18 منطقه روستايي اين شهرستان را از اهداف مهم طرح خط انتقال آب از سيمين دشت به گرمسار ذکر کرد و گفت : طرح خط انتقال آب آشاميدني گرمسار با 2 استان تهران و سمنان به‌ صورت مشترک در حال اجراست.
وي تصريح کرد : اين خط انتقال در مسافتي نزديک ‌به 50 کيلومتر خواهد بود و اين مسافت از بند انحرافي سيمين‌دشت به تصفيه‌خانه آب گرمسار است.
طاهري خاطرنشان کرد : اجراي طرح آبرساني به روش بي او تي علاوه بر تامين آب آشاميدني در تامين آب پايدار براي عرصه طبيعي اين منطقه نيز تاثيرگذار است.
فرماندار گرمسار با اشاره به اين که طرح آبرساني به روش خريد تضميني آب از سوي سرمايه‌گذار بخش خصوصي انجام مي‌شود ، تصريح کرد: با بهره برداري از اين طرح مهم نياز آبي در اين طرح به کمترين مقدار ممکن کاهش مي يابد.
وي گفت : در اين طرح سرمايه‌گذار 20 سال بهره‌برداري مي‌کند و خط انتقال را به‌روز کرده و پس‌ازآن تحويل دولت مي‌دهد.
طاهري با اشاره انتقال آب سد نمرود به شهرستان گرمسار ، گفت: اين طرح به صورت حق آبه به اين شهرستان انتقال مي يابد و تامين منابع مالي مهم ترين دغدغه براي اجرايي کردن اين طرح مهم است.
فرماندار گرمسار ادامه داد: براي اجراي اين طرح بيش از سه هزار ميليارد ريال اعتبار نياز پيش بيني شده و با برنامه ريزي هاي انجام شده اين شرکت درصدد تامين اين مقدار از اعتبار است.
متوسط سرانه مصرف آب در کشور حدود 200 ليتر در شبانه روز و در استان سمنان 160 ليتر است، در استان سمنان حدود يک ميليارد و 250 ميليون مترمکعب آب در سال توليد مي شود که هفت درصد از آن به مصارف خانگي اختصاص دارد.
استان سمنان بيش از 700 هزار نفر جمعيت دارد.
6026/7339
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۳۲۴۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان

محمدرضا ولی الهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار در سفرهای ریاست جمهور به استان گلستان برای عمران و توسعه روستاها مصوب شد.

معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان گلستان گفت: در سفر اول ریاست جمهوری به استان گلستان مبلغ ۱۴۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای استان در قالب تهیه و اجرای طرح‌های هادی، اجرای بافت باارزش روستایی و ایمن سازی روستاهای در معرض خطر مصوب شد که ۲۶۹ روستای استان از آن بهره مند شدند.

وی با اشاره به اینکه از محل مجموع این اعتبارات ۲۲۸ روستا از نعمت طرح هادی برخوردار می‌شوند، افزود: طرح بهسازی بافت ۱۲ روستا اجرایی و همچنین ایمن سازی ۲۵ روستا در دستور کار قرار گرفت.

ولی الهی با بیان اینکه تا کنون ۱۱۵ میلیارد تومان از این اعتبارات تخصیص و به بنیاد مسکن استان ابلاغ شده است، اظهار کرد: بخش عمده‌ای از این اعتبارات در قالب پروژه‌های عمرانی در روستاهای استان هزینه شده و یا در حال کارسازی است.

کد خبر 6090056

دیگر خبرها

  • شور و هیجان وصف ناشدنی در مسابقات کشتی نونهالان استان سمنان
  • نیمی از پرونده‌های قضایی گرمسار الکترونیکی شد
  • اتمام پروژه کمربندی دوم شهر، نیازمند تخصیص اعتبارات ملی است
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • تخصیص ۳۰۴ میلیارد اعتبار برای پروژه جهاد آبرسانی همدان
  • تخصیص ۳۰۰ میلیارد ریال برای تکمیل طرح تغذیه مصنوعی بندان
  • تخصیص اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای تکمیل کمربندی ایلخچی
  • اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد